Magazin in curs de reorganizare. Nu se onoreaza solicitarile!

Returnarea produselor

Renuntarea la un produs achizitionat de pe www.BicicletaPliabila.ro poate fi facuta conform legislatiei romanesti in vigoare, astfel, conform Ordonantei nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
Termenul de 10 zile prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga:
a) pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator,
b) pentru servicii, din ziua incheierii contractului.
Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator, sau data la care produsul returnat a fost receptionat de catre comerciant.
In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre client, exceptie facand cazul lipsei conformitatii produsului, situatie in care Noi sau Producatorul/Distribuitorul produsului va suporta contravaloarea transportului.
In cazul aparitiei unei defectiuni in perioada de garantie a produsului va rugam sa va adresati direct service-urilor autorizate de producator si inscrise pe certificatul de garantie al acestuia!
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat in ambalajul original, cu toate accesoriile si cu documentele care l-au insotit. Produsul trebuie sa fie in conditii perfecte, inclusiv ambalajul si accesoriile aferente, exact ca in momentul livrarii si sa nu prezinte semne de folosire, uzura, dezmembrare, udare, lovire, etichete sau sigilii rupte ori deteriorate, suruburi cu urme de desfacere, etc.
Pentru expedierea coletelor se poate utiliza orice firma de curierat care va livra coletul direct la adresa specificata de Comerciant, acesta nu va ridica, colete de la Oficiul Postal sau alt punct din oras si nu va accepta colete pentru care trebuie sa achite o suma de bani (indiferent de natura acesteia: ramburs, taxe de transport, etc.). Responsabilitatea asupra produsului/produselor din colet si integritatii acestora pe durata transportului cade in seama clientului, BicicletaPliabila.ro va raspunde doar dupa receptia cantitativa si calitativa a coletului si semnarea de primire.
In situatia livrarii unui alt produs decat cel comandat, acesta poate fi returnat iar cheltuielile de transport pentru livrarea produsului solicitat vor fi suportate de Noi, expedierea se va face in termen de maxim 30 de zile.
In cazul in care ati returnat un produs si nu dispunem de un produs corespunzator pentru inlocuire, putem livra un produs echivalent din punct de vedere calitativ / echivalent ca pret sau vom oferi clientului contravaloarea produsului, in termen de cel mult 30 de zile de la returnare. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul si asigurarea produselor pe timpul transportului, achitate de Client, nu se ramburseaza.
Inlocuirea produsului cu unul echivalent poate fi facuta doar cu acceptul prealabil al ambelor parti (vanzator/cumparator).
Conform legii, consumatorul nu poate solicita sau pretinde daune-interese/despagubiri sau returna si denunta unilateral contractele privind:
a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazut la art. 7 alin. (1);
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;
e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
f) contracte de servicii de pariuri sau loterii.
g) vanzarea de produse alimentare, de bauturi sau de produse de uz curent utilizate in gospodarie, livrate cu regularitate de catre comerciant la domiciliul, resedinta sau la locul de munca al consumatorului;
h) furnizarea de servicii de cazare, de transport, de furnizare de preparate culinare, de agrement, atunci cand comerciantul se angajeaza prin contractul incheiat sa efectueze aceste prestatii la o data precisa sau intr-o perioada specificata; in mod exceptional, in cazul activitatilor de agrement organizate in aer liber, comerciantul isi poate rezerva dreptul de a nu respecta prevederile art. 11 alin. (2), in circumstante specifice.
i) produse consumabile desigilate sau utilizate partial, produse ce intra in contact si tin de igiena personala (ex: creme, lotiuni, geluri, lenjerie intima, costume de baie, etc.),
Pentru imbunatatirea servicilor noastre, va rugam sa ne tineti la curent cu eventualele nemultumiri legate de produsele comercializate pe site-ul nostru.